Binnen

Yoga

Evenwicht tussen inspanning en ontspanning

De yoga lessen die wij geven behoren tot de Hatha Yoga. Dit is een vorm van yoga die bestaat uit een wisselend aanbod van dynamische en verstilde houdingen. Hierbij staat evenwicht tussen inspanning en ontspanning centraal.

Hatha betekent eigenlijk zon en maan en geeft in die tegenstelling van energie die gericht is op de buitenwereld of de binnenwereld al aan dat het gaat om het vinden van evenwicht. Deze vorm van yoga is in het Westen het meest bekend en wordt het meest beoefend. Helaas wordt het daardoor door veel mensen ook als een veredeld soort gymnastiek onderwezen. Weliswaar is hatha yoga de meest lichamelijke vorm van alle yoga-vormen, maar de asana's en ademoefeningen zijn toch ook bedoeld om naast een goede doorstroming in het lichaam, balans te vinden in lichaam én geest.

Wijze mannen in India ontwikkelden lichamelijke en geestelijke oefeningen, die alle tot doel hebben: innerlijke vrede en bewustwording van ons Zelf. Door het doen van Asana's (oefeningen) komt er een eenheid tot stand, een 'verbinding' tussen lichaam en geest. Het gevolg is een toestand van ontspanning en harmonie. Het beoefenen van hatha yoga draagt bij tot het verkrijgen van een sterker en gezonder lichaam. Men leert het lichaam te respecteren, de grenzen en mogelijkheden te kennen en zich steeds sterker van zich zelf bewust te worden.

Naast het tot rust komen hebben de houding en ademhaling ook een gunstig effect op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen. Er treedt in het algemeen meer innerlijke rust van het lichaam op.

Bevorder je gezondheid met Yoga!

Wat heb je nodig?

  • Sportkleding
  • Handdoek
  • Drinken

Tarieven

Flits card jaar abonnement
28,70
Medium card jaar abonnement
42,70
Large card jaar abonnement
48,35
Jeugd medium card jaar abonnement
21,75
Club card kwartaal abonnement
90,35
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.