De Openwater ZwemChallenge 2021!

Nieuws

De Openwater ZwemChallenge 2021!

NRZ Logo uitgebreid.jpg

Fris en zwemveilig de zomervakantie in!

Tiel, 17 juli 2021

Beste bezoeker,

De inschrijving voor de pilot ‘De Openwater ZwemChallenge’ is gesloten!

Door jullie grote enthousiasme zijn aan ons limiet gekomen van aantal deelnemers die op maandag 19 juli starten met ‘De Openwater Zwemchallenge’.

Wij willen jullie bedanken voor het enthousiasme en hopen volgend jaar weer de zwemchallenge in open water te kunnen organiseren!

Team Zwembad Waalslag

Tiel, 12 juli 2021

Veel kinderen in Tiel hebben 1 of meerdere zwemdiploma’s van de Nationale Raad Zwemveiligheid en kunnen al erg goed zwemmen. Deze worden gegeven in het zwembad, ter voorbereiding op veel soorten water binnen en buiten. Toch dachten wij, Zwembad Waalslag, hoe kunnen wij deze kinderen nog zwemveiliger maken? Daarom zijn wij de samenwerking aangegaan met de NRZ. Na veel brainstormen aan de hand van het Nationaal Plan Zwemveiligheid zijn wij tot het idee gekomen om alles wat er wordt geleerd bij de zwemdiploma’s van de NRZ te gaan doen in open water buiten! Daarom gaan wij op maandag 19 juli starten met een Pilot ‘Open water zwemmen’. Wij zijn er trots op als licentie houder van de NRZ om deze speciale Pilot op te mogen starten en uit te mogen voeren. Dit allemaal om de zwemveiligheid van inwoners van Tiel zo goed mogelijk te maken. Om deze activiteit zo optimaal uit te voeren werken wij hiervoor samen met de volgende partijen:

- Nationale Raad Zwemveiligheid

- Reddingsbrigade Gelderland-Zuid Tiel

- Duik- en kanocentrum ‘De Beldert’

- Holland Evenementen Groep Zoelen

Speciaal voor deze Pilot is er een lesprogramma op maat gemaakt voor de locatie bij de Holland Evenementen Groep in Zoelen. Het lesprogramma is verdeeld over 3 dagen en op de 4de dag zal ‘De Openwater Zwemchallenge’ plaatsvinden, waarin alles wat geleerd is in de lessen op de proef wordt gesteld. De lessen beginnen om 16:30 uur tot 18:30 uur. Omdat het altijd belangrijk is dat je zwemt met iemand samen is deze speciale week een ouder kind activiteit en ga je dus met zijn tweeën doen.

Omdat het een Pilot is, hebben wij maar een beperkt deelnemers aantal. In totaal mogen 10 koppels (ouder-kind) aan deze unieke ervaring meedoen, waarvan de kinderen minimaal een A en B diploma moeten hebben. De kosten van de Pilot bedragen €15,- per koppel. Door deel te nemen aan deze speciale Pilot, help je de NRZ om Nederland zwemveiliger te kunnen maken. Schrijf je dus nu in voor deze kans!

De lesgevers van Zwembad Waalslag hebben veel zin in de uitdaging, jullie ook?

Partners 'De Openwater ZwemChallenge'

Om de Pilot 'De Openwater ZwemChallenge' mogelijk te kunnen maken werken wij samen met een aantal partners. Naast de Nationale Raad Zwemveiligheid, waarmee de pilot is opgebouwd, zijn er nog 3 partijen waarmee wij samenwerken om de pilot uit te kunnen voeren en de veiligheid van iedereen te kunnen waarborgen.

Daarom werken wij ook samen met de Reddingsbrigade Rivierenland Tiel, Beldert Beach en Duik- en kanocentrum 'De Beldert'.

Wij kijken erg uit naar 'De Openwater ZwemChallenge' week en de samenwerking hierbij met alle partijen!

Team Zwembad Waalslag

BeldertBeach-FC.png

Reddingsbrigade tiel logo.jpg

duikvereniding logo.png

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.